PACAP PROMs en cmRCT

Het Dutch Pancreatic Cancer Project (PACAP) verzamelt gegevens van alle patiënten met alvleesklierkanker of in de periampullaire regio (galweg, papil van Vater, twaalfvingerige darm). Onderzoek in grote groepen patiënten is nodig om de effectiviteit van de behandeling van alvleesklierkanker beter te kunnen bepalen. Het PACAP-project is in het leven geroepen om de behandeling van alvleesklierkanker te verbeteren door informatie van zoveel mogelijk patiënten met alvleesklierkanker in Nederland te verzamelen. Hierdoor willen we beter begrijpen welke factoren van invloed zijn op het behandelsucces en op de kwaliteit van leven.

Patiënten die deelnemen aan het project krijgen kwaliteit van leven vragenlijsten toegestuurd. In de toekomst wordt het ook mogelijk dat een deel van de patiënten die participeren in aanmerking komen voor nieuwe onderzoeken. Afhankelijk van de patiëntengroep waarvoor een nieuw onderzoek geschikt is en afhankelijk van loting zal bepaald worden of een patiënt voor deelname wordt uitgenodigd. Dit is nu echter nog niet mogelijk.

Deelnemende centra kunt u vinden op www.pacap.nl

Indien u denkt dat u in aanmerking komt voor dit onderzoek, vraagt u dan uw behandelend arts om meer informatie en eventuele verwijzing.