Zwemtocht Maarten van der Weijden

Het ligt al weer even achter ons. De actie van Maarten van der Weijden die velen van ons een paar dagen in de ban van deze zwemtocht bracht.

Als Living With Hope Foundation zijn wij bij deze actie betrokken geweest omdat Maarten ook zwom voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Zaterdagavond 18 augustus zwom Maarten rond 23:00 uur langs Stavoren en kreeg alvleesklierkanker de aandacht die zo hard nodig is. Jolanda Glas was namens het LWHF ambassadeur voor de alvleesklierkanker. Zij heeft, naar aanleiding van haar eigen ervaringen, verteld hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar alvleesklierkanker wordt gedaan.

Het was indrukwekkend te ervaren hoe Maarten zoveel mensen verbond in de strijd tegen kanker. De positieve sfeer en het enthousiasme van heel veel mensen maakte deze dagen, en voor ons in het bijzonder die avond, tot een onuitwisbaar mooie avond.

Het geld dat Maarten heeft opgehaald gaat naar het onderzoek van Professor Iris Nachtegaal. Met nieuwe genetische methodes hoopt professor Nachtegaal en haar team afwijkingen te vinden, waarmee ze in de toekomst familieleden van alvleesklierkankerpatiënten kunnen screenen zodat de ziekte eerder- in een behandelbaar stadium- wordt opgemerkt.

Inmiddels weten we dat Maarten het volledige onderzoek heeft kunnen financieren. Daar zijn wij Maarten en zijn foundation zeer dankbaar voor.


Terug

Zwemtocht Maarten vd Weijden
Zwemtocht Maarten vd Weijden
Zwemtocht Maarten vd Weijden