Lisa Waller Hayes

Toen Lisa Waller-Hayes er in januari 2010 achter kwam dat ze alvleesklierkanker had, begon haar zoektocht naar antwoorden en informatie. Maar ze vond niet wat ze het meest nodig had: optimisme en hoop.

De vijf korte maanden waarin ze met haar diagnose leefde, zette Lisa zich samen met haar familieleden en vrienden in om het Living With Hope-project op te zetten, zodat andere mensen die een vergelijkbare diagnose te horen krijgen wél de hoop, steun en inspiratie kunnen vinden die zij zo graag had gevonden. Nu, 7 jaar later, maakt de Living With Hope Foundation zich nog steeds sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker en onderzoeksprojecten die in de behoeften voorzien van mensen die direct of indirect getroffen zijn door alvleesklierkanker, of bijdragen aan het vergroten van het inzicht in alvleesklierkanker en de vroegtijdige opsporing en behandeling ervan. Lisa Waller-Hayes had het geweldig gevonden om te zien hoe het Living With Hope project is gegroeid tot een slagvaardige stichting met een landelijk bereik, waarin de krachten van verschillende partijen zijn gebundeld.

SAMEN (patiënten, familie, artsen, verpleegkundigen, etc.) kunnen we de aandacht voor behandeling en onderzoek verder vergroten en Lisa’s wens voor de toekomst laten uitkomen: Hoop voor patiënten die geconfronteerd worden met een diagnose alvleesklierkanker.


Terug naar over ons