Trials

Alle huidige medische studies in Nederland

Hieronder vindt u alle studies (trials) op het gebied van alvleesklierkanker die er in Nederland lopen. Misschien zit er een trial bij die voor u van belang kan zijn!

Wilt u zien welke trial voor u geschikt is, ga dan naar de beslisboom.

Start de beslisboom

CanStem111P

Onderzoek naar een nieuw middel: BBI-608, gecombineerd met 2 bestaande middelen chemotherapie: gemcitabine en nab-paclitaxel.
Meer informatie
.

CROSSFIRE

Dit is een vergelijkende studie naar de effectiviteit van 'elektrische pulsen' en radiotherapie in de behandeling van alvleesklierkanker.
Meer informatie.

HALO

Een onderzoek naar de werkzaamheid en de veiligheid van het onderzoeksgeneesmiddel PEGPH20
Meer informatie
.

IMAGE

Dit is een studie die de waarde van de MRI scan bij alvleesklierkanker onderzoekt. Het is dus geen behandeling.
Meer informatie
.

LAPC-1

Onderzoekt of toevoegen van bestraling aan chemotherapie een beter effect heeft bij tumoren die niet geopereerd kunnen worden.
Meer informatie
.

LEOPARD-2

Onderzoek voor patiënten die een Whipple-operatie ondergaan (voor alvleesklierkanker, galwegkanker of dunne darmkanker).
Meer informatie
.

MATRIX

Onderzoek naar een nieuwe combinatie van chemotherapie bij het behandelen van lokaal uitgegroeide of alvleesklierkanker, of alvleesklierkanker met metastasen.
Meer informatie
.

PAINPANC

Patiënten met uitgebreide alvleesklierkanker - die niet tijdens een operatie te verwijderen is - kunnen veel pijn hebben.
Meer informatie
.

PELICAN

Onderzoekt of tumoren die tijdens de operatie niet weggesneden kunnen worden, wel weggebrand kunnen worden.
Meer informatie
.

POLO

Een studie naar het effect van behandeling met Olaparib (een PARP remmer).
Meer informatie
.

PREOPANC

Onderzoekt of het beter is een patiënt die geopereerd wordt voor verwijderbare, of mogelijk verwijderbare alvleesklierkanker, eerst te behandelen met bestraling en chemotherapie. Meer informatie.

TRUST

Een observationeel onderzoek naar de klinische en door de patiënt gerapporteerde uitkomsten van behandeling met nab-paclitaxel in combinatie met gemcitabine. Meer informatie.

Fluorescentie Chirurgie

In deze studie wordt een nieuwe techniek onderzocht om alvleesklierkanker tijdens de operatie duidelijker zichtbaar te maken. Meer informatie.